Saturday, April 2, 2011

Ape hal ni..aktiviti minggu lepas..

Ape hal ni update blog tengah2 ari buta nih...

Di tengahari begini, anak tido plak.. pagi sabtu berlalu camtu jer.. bangun pagi tengok ada kuetiaw goreng semalam yang tak makan.. panaskan balik dan jadikan sarapan pagi aku ngan Dinie Irsyad.. Ala dah ke opis pepagi lagi.. lepas kemaskan apa yang patut, kemaskan kabinet buatan sendiri.. bukan aku tapi decorate by Ala semalam.. susun cawan, pinggan, bekas plastik, makanan kering, sambil ditolong oleh pembantu rumah yang tak bertauliah.. aku dok susun dia dok ketuk tudung periuk lah, ketuk mesin basuh lah..

Ni pun dah penat menyusun, tengok pembantu rumah dah terlelap.. so aku pun bukak suis kononnya nak ape namanya blog walking.. hehehe.. tengok blog Deela rupanya dah setahun Eyrfan.. kejap masa berlalu.. rasanya ari tu aku baru jer pi tengok kat hospital ... so Happy Besday Eyrfan.. moga diberkati Allah S.W.T selalu..

Bila sentuh pasal besday ni ingat plak masa cuti minggu lepas.. ada jemputan majlis Hari Jadi anak jiran sebelah rumah.. Wani datang jemput.. bukan kat rumah tapi kat kantin sekolah.. bukan ape, Wani ni tokey kantin tapi muda lagi orangnya.. So malam tu kitaorang bertiga join dengan Kak Ayu ngan kak Ina sefamily pi lah majlis tu.. makanannya nasi beriani, laksa, kuih muih, kek Ben10 tak ketinggalan..ramai gak jemputannya termasuklah guru besor yang memang besor orangnya..tapi lucu gile..

Gembira betul lah Muhammad Dhia Adam malam tu.. budak ni memang nakal..dah masuk 4 tahun dah..

anak teruna aku...

budak lelaki baju biru tu lah besday boy...

anak manjaku..

Dinie Irsyad with pompuan cun mana ntah...

Lepas jer balik terus singgah kat Giant kejap almaklumlah sekolah dekat ngan Giant..

2 comments:

rossysweety said...

cun sangat pompuan itew!!!! hehehehe
dah beso dah budak iryad tu...

d33la said...

hahha...bace uodate k.efa nih tetiba nmpk name Eyrfan terselit kan...haha...
time kasih ye untie effa & abg dini