Friday, February 22, 2013

Dinie ajak mandi sungai

salam,

Tengok tajuk pun tau kan.. kisah mandi sungai.. kali ni berkunjung lagi kat FRIM... nak masuk kat air terjun tu pun kena bayar RM6.. sebelum ni RM5 jer.. tahun baru bayaran pun baru..Hari sabtu baru ni bangun-bangun tidur Dinie ajak mandi sungai.. dia kata nak mandi kat tasik ada layang2... seingat aku tasik ada layang2 kat tasik metropolitan tu jer.. mana boleh mandi kat situ.. last2 Ala bawak pi FRIM..Kitaorang  beli breakfast kat luar dan makan kat pondok kat tepi sungai tu..orang ramai tapi pondok takde orang..mula2 pelik gak pondok tu kotor ker..ghupa2nya orang dok sibuk mandi2 kat situ dan duduk kat batu batu besar tu jer..kitaorang yang makan kat pondok tu.

Kebetulan masa tu ada amazing race anjuran majalah Mangga.. aku memang perasan minah sorang ni.. semua orang dok tegur dan dok bergambar ngan dia.. sape dia ni.. rupanya Emma maembong tu.. cakap ngan Ala..dia kata tak kenal pun nama tu.. tulah gosip artis tak ambik tau.. artis femes pun tak kenal.. rupanya ramai jugak artis yang join amazing race tu.. tapi banyak artis baru.. siap ada karaoke lagi dalam hutan tu..nasib baik takde yang lain  turut join..hehehe
 

 tengah tunggu abah beli breakfast
 
 mama buyong tengah kelaparan hehehe

 breakfast merangkap lunch

 tengah merajuk sebab tak sabar nak mandi. time ni baru je nak makan

 akhirnya dapat masuk dalam air


 bukannya nak mandi..asik dok tolak lori dalam air jer.

 mama...peace

dah puas main air terus ajak balik rumah..sejuk katanya

Dalam kul 1 lebih kitaorang layankan si Dinie mandi sungai tu.. tak naik atas..dok kat bawah jer.. renjis2 air tu.. letak pasir atas lori dia bawak..tu jer..pahtu mandikan sekejap.. baru balik. Balik tu singgah opis Ala jap..amik buah salak yang dia tanam tu. Berhasil jugaklah tanaman dia.. banyak jugak buah yang dah boleh makan..manis tak kelat pun. pahni boleh jadik petani berjaya..

1 comment:

rosnita zulkifli said...

eeee...pakai spender aje??? tak malu!!!