Thursday, December 15, 2011

Besday anak kiter..turns 2

Salam..

Jangan heran.. sebelum update besday anak biorlah kiter update besday kiter dulu.. sebab kan mak kuar dulu sebelum anak.. hehe..

10.December.2011

Hari sabtu baru ni kiter berdua laki bini berpakat (pakat ke idok ni ? tapi sorang je nampak sibuk kat dapur..) nak wat makan2 sambut besday anak kiter yang sorang tu.. si Dinie Irsyad.. Kiter cuma masak laksa kedah, bihun goreng singapore, kek pisang maidin tu, tempah roti jala tapi kuah durian kiter masak sendirik, keropok goreng, kuih donut dan kerepek2.. lupa nak wat apam pokadot jer.. pagi2 lagi kiter dah sibuk kat dapur buat kuah laksa,.. laksanya kiter dah rendam dari semalam lagi.. tunggu nak rebus jer.. pahtu goreng bihun.. berpeluh jugaklah.. tapi seb baik ada kak Ani (ibu pengasuh Dinie datang tolong kemas rumah ngan siapkan meja.. siapkan air, mop lantai dan yang last sekali dia datang bawak cocktail).. nampaknya cocktail abis dulu..

Happy besday sayang...

Ingat nak wat makan2 tu pah asar.. tapi disebabkan ada plak orang jabatan kesihatan sibuk nak sembur asap terpaksalah tutup balik makanan tu.. dah lah aku ni kelam kabut sepanjang ari.. alih2 bila dah siap sedia ada plak yang datang..apesal lah diorang tak datang esok ahad tu ker, semalam ker.. takde plak bagi notice nak buat semburan fogging.. terpaksalah tunda ke lepas maghrib.. seb baik jiran2 semua ok jer.. aku takdelah jemput semua orang.. jiran2 dekat yang ramah tamah ngan aku dan kwn2 opis yang ada dekat2 area sini jer.. 



bukti sembur fogging
makan terpaksa ditutup dan dibungkus dulu

antara jiran2 yang mula2 datang..

Dinie Irsyad ngan ibu..

ngan ibu lagi

 antara yang dihidangkan

Ultroman Dinie Irsyad is 2

 mula nyanyi dan nak tiup api lilin

rakan opis yang baru balik dari NSK dan sempat singgah..
thanks

Majlis abis dalam kul 10 lebih jugaklah.. kiter berdua siap basuh periuk, jiran ada yang datang tapau makanan, minuman tak abis.. dengan besday boy yang sibuk main bungkusan hadiahnya.. abis brsepah rumah tapi nasib baiklah laki kiter tu rajin sapu ngan mop.. dapatlah kiter berdua tido dengan aman malam tu..nanti kiter update besday kat penang lak..

1 comment:

Zie said...

wah meriahnya mama dinie sambut biesday dia...