Aritu teringin sangat nak makan bengkang tumis mak buat... tapi camno..mak cek jauh di sana.. so aku belek belek resepi jumpa lah.. dah buat pun.. wangi jer bengkang aku..
sekali lagi pemanggang ajaib menjadi hero utama..
BENGKANG PANDAN TUMIS
Bahan-bahan:
1 Cawan gula
1 Cawan jus pandan (Kisar 4 helai daun pandan bersama 1cawan air tapiskan)
2 Cawan tepung gandum
2 1/4 cawan santan
2 sudu besar mentega
3 biji telur
1/2 sudu teh garam
Pewarna hijau
Bawang goreng
Cara-cara:-
1. Campurkan kesemua bahan dan blend sampai sebati.
2. Masukkan 2 sudu teh minyak masak dalam loyang dan oleskan rata.
3. Masukkan adunan yang di blend tadi.
4.Taburkan bawang goreng dan bakar guna pemanggan ajaib..
dan hasilnya...
tadaaaa...
No comments:
Post a Comment